Cégtörténet

Cégünk több, mint 100 éves címfestő-múltja Kassán kezdődött. Várnai Móric és Klein Regina házasságával két címfestő-család olvadt össze. Eleinte templomrestaurálás és freskófestés volt a fő profil, mely később a cégfeliratok és dekorációs munkák teljes skálájával bővült.

Később, a család magyarországi áttelepülése után Várnai Géza és felesége Nelken Anna vitte tovább a hagyományt és mélyítette el a szakma iránti tiszteletet és alázatot. Eleinte a Rákóczy úton, később a Bajcsy Zsilinszky úton, majd 1952-től a November 7 téren, melyet ma Oktogonként ismerünk. Abban az időben még kizárólag a kézi munka jellemezte a címfestő ipart, mely mára már természetesen jelentősen átalakult.

1947 óta ugyanazon a helyen működő családi vállalkozást jelenleg a harmadik generáció legidősebb férfi tagja Várnai Péter és feleség Rózsa Katalin vezetik. Két fiuk, Várnai Attila és Balázs képviselik a mára négy generációt átívelő szakmai folytonosságot.

A mai gazdasági életben egyre fontosabb szerepet tölt be az állandóság, melyet ügyfeleink töretlen hűséggel hálálnak meg. Mi a jövőben is azon leszünk, hogy ez a bizalom folyamatos maradjon! Régi és új partnereink számára folyamatos, magas minőségű terméket és szolgáltatást állítsunk elő és követve a mai kor technikai fejlődéseit folyamatosan képesek legyünk a megújulásra!

“Várnai Péter boltja egy igazi városi legendának tűnik. Négy generáció óta az Oktogon tér alatt található, amelyet nemrég még az orosz forradalom emlékére November 7-e térnek hívtak. Ez a földialatti műhely nem az a hely, ahova csak úgy beesik az ember, ha nem tudja pontosan, hogy hol keresse. De őt keresi fel, ha nagy ovális alakú “Ambassade du Maroc” címereket vagy a kutya nyakörvére bronzból készült táblácskákat vagy a levelező ládára névtáblákat szeretne készíttetni.”

A.M. Zwack & S. Ago: “Butcher, Baker, Candlestick-maker” (1999) Vince Books, Budapest, 82. oldal

Az induló csapat a XX. század első éveiben, Kassán.

Névjegyünk és szórólapunk a XX. század közepéről.

Cégünk jelenlegi lelkes csapata.