• A növényekben 30%-ban előfordul a lignin, mely felelős a szilárdságukért és az egyik leggyakrabban előforduló organikus kötőanyag a földön.
  • A szintetikus polimerekkel ellentétben, melyeket földgázból állítanak elő, a lignin egy természetes polimer. A lignint a papírgyártás során nyerik, amikor a fát cellulózra és ligninre bontják. A cellulóz rostokat a papírgyártáshoz, a lignint, mint mellékterméket energianyerésre használják.
  • A kutatások eredménye képpen sikerült a természetes polimer lignint innovatív üzemek számára hasznosíthatóvá tenni. Különböző anyagok és adalékok, valamint erősítő rostok, pl. kender vagy len hozzáadása révén a bioműanyag - a „folyékony fa“ - hasonló tulajdonságokkal bír, mint a törésálló műanyagok (pl. ABS).
  • A „folyékony fából“ készült Printer plus limitált szériát a Colop ugyanazoknak a terhelési teszteknek veti alá, mint minden más Colop bélyegzőt. A „folyékony fa“ 100%-ban lebomló anyag. Mint ahogy a fa nyersanyag CO2 semleges, a „folyékony fa“ C02 kibocsátása is rendkívül minimális.